Butoaie din plastic: istoria si folosirea lor

folosirea de butoaie din plastic

Butoaie din plastic, le-ai vazut peste tot: pe marginea drumului, la intersectiile autostrazilor, in garajele vecinilor (sau chiar al tau). Acestea servesc de foarte mult timp unui spectru larg de intrebuintari. De la umplerea lor cu balast pentru blocaj, pana la transformarea lor in diguri plutitoare si chiar pentru depozitarea muraturilor de iarna.

Iar cand spunem ca le-am vazut peste tot, ne referim la intreaga suprafata a globului: de la Statele Unite, la Europa si chiar Bali, o tara afectata des de inundatii, care depinde de platforme plutitoare sustinute de aceste butoaie.

De ce sunt aceste butoaie din plastic atat de omniprezente?

Principalul motiv pentru care se bucura de atat popularitate este datorita faptului ca aceste butoaie din plastic reprezinta niste containere aprobate de standarde internationale pentru transport de lichide si alte produse alimentare, la nivel global.

Acestea sunt transportate pe cale aeriana, maritima si fluviala catre producatorii si distribuitorii de uleiuri, sucuri, sosuri, condimente, produse alimentare si multe altele. Daca il poti manca (sau bea) si cineva are nevoie de el in cantitati mari, acel ceva ajunge probabil la destinatie in aceste butoaie din plastic albastre.

Insa, pe cat de versatile sunt, dupa folosire, acestea nu mai pot fi utilizate pentru transportul de produse alimentare. Insa nu poti sa arunci pur si simplu aceste containere din plastic de inalta densitate, rezistent, de calitate lipsite de bisfenol la gunoi.

Aceste butoaie din plastic au fost create cu unicul scop de a fi folosite si refolosite, continand plastic de cea mai inalta calitate. De asemenea, acestea sunt destul de greu de reciclat pentru a fi transformate.

De ce sunt butoaiele albastre?

Butoaiele din polietilena sunt realizate dintr-o varietate mare de culori, majoritatea fiind facute in traditionalul transparent, specific plasticului, pentru a-ti permite sa vezi nivelul elementelor depozitate. Insa, acestea nu sunt la fel de rezistente. Butoaiele albastre au beneficiul de a fi rezistente la razele ultraviolete, fiind excelente pentru depozitare atat in interior, cat si in exterior.

Share this post

Nu exista comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.