Cum se realizeaza un scaun din plastic?

scaun din plastic pentru gradina

Scaunele din plastic reprezinta alternative mult mai ieftine pentru mobilierul de gradina sau cel pentru cafenele in aer liber. Acestea sunt folosite intr-o varietate de modele si culori. Asta in special in anotimpul cald, cand vremea iti permite sa te relaxezi pe o terasa, pe plaja sau chiar in propria gradina din spatele casei.

Un scaun din plastic poate fi facut prin mai multe modalitati, dintre care toate implica utilizarea unei matrite din metal. Aceste obiecte, precum un scaun RIO sunt preferate de majoritatea clientilor. Principalele beneficii sunt usurinta in transportul lor si mutarea lor dintr-o locatie in alta, cat si faptul ca acestea sunt foarte rezistente la diversi factori si la murdarie. Astfel, scaunele din plastic reprezinta alegerea perfecta pentru utilizarea in aer liber.

Cum se produce un scaun din plastic?

Exista un numar de mai multe modalitati pentru producerea scaunelor din plastic. Diferenta sta in rezultatul final, si anume produsul obtinut, deoarece acesta va avea fie o structura diferita, fie o compozitie diferita, permitand utilizari diverse.

Turnarea prin rotatie

Pentru crearea unui scaun se face prin injectarea de pudra de plastic polimer intr-o matrita din metal. Materialul introdus este incalzit pana la punctul de topire, iar apoi matrita lucreaza ca un sculptor, distribuind polimerul in mod egal, in forma dorita. In tot acest timp, matrita continand amestecul executa o miscare de rotatie timp de cateva minute. O data oprita rotatia, matrita este racita, iar scaunul rezultat este gata de a fi folosit. Desigur, asta dupa cateva retusuri de finisaj.

Turnarea prin injectare

Este o alta metoda care utilizeaza de asemenea o matrita. Cu toate acestea, produsul final nu este un scaun din plastic gol, ci unul mult mai solid. Acest tip de matrita nu se invarte, dar polimerul este incalzit la un ritm bine stabilit si o temperatura optima. Si acesta trebuie sa fie turnat in matrita si racit ulterior. Acest proces necesita ceva mai multa precizie in executie. Asta deoarece daca plasticul este turnat prea incet, acesta se va usca si intari prea repede. In acelasi timp, daca este turnat prea rapid, va rezulta un scaun din plastic neuniform.

Turnarea prin injectare cu gaz

Se realizeaza prin suflarea gazului la viteza mare inauntrul matritei. Acesta va impinge astfel plasticul topit in afara anumitor zone din matrita. Aceasta tehnica creeaza canale in forma plasticului. Ele pot face scaunul sa fie mult mai usor, pastrandu-si in acelasi timp rezistenta.

Plasticul utilizat in procesul de creare a unui scaun din plastic este deobicei un compus din mai multe tipuri de plastic, care sunt amestecate in timpul procesului de topire. Acest aspect confera scaunelor din plastic o rezistenta mult mai mare, decat daca s-ar fi folosit un singur tip de plastic.

Share this post

Nu exista comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.