Cum alegi recipiente din plastic sigure pentru apa?

Recipiente din plastic pentru apa

Unele albastre, altele rosii, majoritatea albe, fie ele sticle, galeti, butoaie si bidoane, toate au ceva in comun: faptul ca sunt recipiente din plastic. Singurul lucru pe care nu il au in comun este faptul ca nu sunt din acelasi tip de plastic. Insa, aceste recipiente din plastic sunt principala modalitate de a depozita si a transporta apa, motiv pentru care trebuie sa stim ce tip de plastic este cel mai bun.

Recipiente din plastic – nu sunt toate la fel

Plasticul variaza in functie de structura si compozitie chimica. Nu toate tipurile de plastic sunt potrivite pentru depozitarea de alimente si apa. Verificati eticheta inainte de achizitie pentru a va asigura ca sunt destinate pentru industria alimentara. Acest lucru garanteaza faptul ca plasticul este conform cu standardele de sanatate si siguranta, fiind lipsit de coloranti si elemente daunatoare, precum plasticul BPA (bisphenol A), care este un element perturbator pentru hormoni, asociat cu cancerul si alte probleme de sanatate.

Puteti gasi recipiente din plastic potrivite pentru industria alimentara codate cu numerele 1,2,4 si 5, pe care le puteti gasi pe triunghiul verde format din sageti, de pe spatele ambalajului sau a etichetei.

Bineinteles, alte metode suplimentare de siguranta pot fi luate, atat pentru a asigura pastrarea in siguranta a apei, cat si pentru prelungirea vietii oricaror recipiente din plastic. Fiind vorba despre un plastic pentru industria alimentara, acesta nu are o toleranta mare la caldura excesiva si nici la temperaturi foarte scazute. Din acet motiv, evitati depozitarea recipientelor langa surse de caldura, de inghet sau in bataia directa a soarelui.

Durata medie de viata a unei simple sticle din plastic ajunge pana la 5 luni, asa ca puteti chiar contribui la reducerea consumului global de plastic, prin reciclarea recipientelor pe care le folositi pentru apa.

Voi in ce depozitati apa? Daca ati descoperit alte tipuri de recipiente eficiente, va asteptam sa ne scrieti in sectiunea de comentarii.

 

Share this post

Nu exista comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.